Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodája, 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 15. Tel: 0688/451-872
*Intézményünk*
 
 
 
"A gyermek védtelen kis
teremtmény,
akinek gondját viseljük,
e gondoskodásért cserébe,
nap mint nap
mindazzal a szeretettel
halmoz el minket,
amit mástól
nem kapunk meg..."

A CSAPAT

 

*Házirend*

 

Különös közzétételi

lista

 

 

 

 

1%

     
***EMLÉKEZTETŐ***
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
     
*Híreink*

Gyermekprogram

 


 

 

     
* Ide írhatsz*
Vendégkönyv
 
     
*Elérhetőségeink*
     
*Napirendünk*

 HETIREND

 

INDULÓ LISTA

     
* Levélküldő *

Ötletek,

Vélemények,

Észrevételek....

 

Csak nyugodtan

     
*Beiratkozás*
     
Boldog Névnapot!!!

     
* Játékok *
     
*Bölcsődei szakmai program*

  A bölcsődei gondozás nevelés célja, feladata:

 

A szülő(k) munkavállalásának segítése, hogy :

- munkahelyüket ne veszítsék el a gyermekvállalás után.

- tudják, gyermekük szakképzett gondozók felügyelete alatt van.

- a szociálisan vagy egyéb ok miatt rászorult családok segítése tanáccsal, mintaadással.

 

 

Az egészséges testi fejlődés elősegítése:

 • Egészséges és biztonságos környezet megteremtése

 • Primer szükségletek egyéni igények szerinti kielégítése

 • Egészségvédelem, egészségnevelés, kultúrhigiénés szokások kialakulásának segítése

 

 

Érzelmi fejlődés és szocializáció segítése:

 • Derűs légkör megteremtése

 • A gondozónővel való kapcsolat szeretetteljes, érzelmi biztonságot adó legyen

 • Én-tudat egészséges fejlődésének segítése

 • Társas kapcsolatok alakulása, együttélés szabályainak elfogadása, nyitottság, empátia, tolerancia fejlődésének elősegítése

 • Közös élmények megtapasztalása

 

 

Megismerési folyamatok

 • Életkornak, érdeklődésnek megfelelő tevékenységek lehetőségének biztosítása

 • Önálló aktivitás és kreativitás támogatása

 • Ismeretnyújtás

 • A gyermeki tevékenység megerősítése, támogató- bátorító odafigyeléssel

 • Gondozónői élmények, viselkedési és helyzetmegoldási minták nyújtása

 

 

 

 

 Az ellátottak köre:

 

A bölcsőde a családban nevelhető – 20 hetes – 3 éves korú – gyermekek ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Felvehető minden olyan kisgyermek, akinek szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a napközbeni gondozását, akinek egészséges fejlődése érdekében szükséges a bölcsődei gondozás, nevelés.

 

  A bölcsődében folyó gondozás-nevelés szakmai elvei

 

 

 Gondozás és nevelés egysége

A két ellátás szerves egységet alkot, a gondozás minden helyzetében nevelés is folyik.

 

   Egyéni bánásmód

Meleg ,szeretetteljes, elfogadó bánásmód jellemzi a gondozónő-gyermek kapcsolatot, melyet a gyermek igényei alakítanak.

  Állandóság elve

A környezet állandósága (saját gondozónő rendszer, felmenőrendszer, csoport- és helyállandóság) növeli az érzelmi biztonságot, mely ebben az életkorban az érzelmi, szociális és intellektuális fejlődés alapja.

 

 Aktivitás és önállósság segítésének elve

A bölcsőde személyi állománya, a tárgyi külső és belső környezet az aktivitást ás önállóság erősödését segíti elő. Az elismerő, támogató visszajelzés elősegíti az életkornak megfelelő önállósági törekvéseket.

 

Pozitívumokra támaszkodás

A gyermek pozitív tulajdonságainak szóbeli visszajelzése a gyengébb területeken is erősödést eredményez.

 

  Egységes nevelő hatás

A gondozónők, az intézmény vezetése azonos nevelési elveket vall magáénak, mely segíti személyisége kibontakozásában, a főbb emberi értékek megtapasztalásában és későbbi alkalmazásában.

 

Rendszeresség

Az ismétlődés, tájékozódási lehetőséget, stabilitást, kiszámíthatóságot eredményez a napi események során, növeli a gyermek biztonságérzetét.

 

 Fokozatosság

A gyermek új helyzetekhez való fokozatos hozzászoktatása segíti alkalmazkodását, a változások elfogadását, az új megismerését, a szokások kialakulását.

 

 

 A bölcsődében folyó gondozás- nevelés szakmai tartalma és módja

 

 

1. Beszoktatás

Az anyás beszoktatás során a gyermek és gondozónő között fokozatosan kialakuló érzelmi kötődés segíti a gyermek új környezetének elfogadását, csökkenti negatív tüneteit (étvágytalanság, súlyesés, nyugtalanság, sírás, tiltakozás, alvászavar)

 

2. Saját gondozónő rendszer

Ebben a speciális szervezeti formában a gondozónő fokozottan felelős a csoport egy részéért és minden gyermeknek van saját gondozónője. Ebben a rendszerben több figyelem jut minden gyermekre, egyéni igényeit, szokásait a saját gondozónő tartja számon a beszoktatástól az óvodai nevelés megkezdéséig (felmenőrendszer). A gondozónők az ún. ölelkezési időben, amikor mindkét gondozónő jelen van, idejét a „saját” gyermekei gondozására, nevelésére fordítja .

 

 3. Gyermekcsoportok szervezése

A bölcsőde 30 ellátandó hellyel működik, három csoportban, 6 gondozónő látja el a gyermekek gondozását- nevelését. A csoportok létszáma 10 fő. A magasabb létszám nemcsak ellátási problémát jelent a gondozónőnek, hanem nagyobb a zaj, több a konfliktus, megterhelőbb az alkalmazkodás a csoportban a gyermekek számára és kevesebb a lehetőség az egyéni bánásmódra.

 4. Napirend

A jól szervezett, folyamatos és rugalmas napirend a gyermekek igényeinek, szükségleteinek kielégítését, a nyugodt és folyamatos gondozás feltételeit, annak megvalósítását kívánja biztosítani. A napirenden belül az egyes gyermek igényeit, úgy kell kielégíteni, hogy közben a csoport életében is áttekinthető rendszer legyen, a gyermekek tájékozódhassanak a várható eseményekről, kiiktatódjon a várakozási idő.

A gondozónők munkarendje a gyermekek naprendjének alapján készül el.

 A bölcsődében a gondozás- nevelés szakmai programja határozza meg az intézményben folyó gondozó-nevelő munka alapelveit Ezeknek az elveknek az elfogadása és a gyakorlatban való érvényesítése munkánkban minimum követelmény.

 

 

     
*Időmérő*
     
*Dokumentumok*

SZMSZ

 

bp

     
*Közbeszerzések*

Közbeszerzések,

és vezetői pályázat

     
*Érdeklődők*
Indulás: 2009-03-03
     
*Takarítási szünet*
     
*Hírlevél*


     
*A nap idézete!*

     
*Hirdetések*
     
*Kacagtatók*

 

     
*Versek, mesék*
     
* Hangulatmérő*
     
*Iskolai Híradó*

 Iskolás leszek

Sulimustra

***

     
*Webmester *

Ez az oldal szerkesztéséhez kell

     
*Hasznos oldalak*
böngésző
     

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról