Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodája, 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 15. Tel: 0688/451-872
*Intézményünk*
 
 
 
"A gyermek védtelen kis
teremtmény,
akinek gondját viseljük,
e gondoskodásért cserébe,
nap mint nap
mindazzal a szeretettel
halmoz el minket,
amit mástól
nem kapunk meg..."

A CSAPAT

 

*Házirend*

 

Különös közzétételi

lista

 

 

 

 

1%

     
***EMLÉKEZTETŐ***
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
     
*Híreink*

Gyermekprogram

 


 

 

     
* Ide írhatsz*
Vendégkönyv
 
     
*Elérhetőségeink*
     
*Napirendünk*

 HETIREND

 

INDULÓ LISTA

     
* Levélküldő *

Ötletek,

Vélemények,

Észrevételek....

 

Csak nyugodtan

     
*Beiratkozás*
     
Boldog Névnapot!!!

     
* Játékok *
     
*Bölcsődei szakmai program*

  A bölcsődei gondozás nevelés célja, feladata:

 

A szülő(k) munkavállalásának segítése, hogy :

- munkahelyüket ne veszítsék el a gyermekvállalás után.

- tudják, gyermekük szakképzett gondozók felügyelete alatt van.

- a szociálisan vagy egyéb ok miatt rászorult családok segítése tanáccsal, mintaadással.

 

 

Az egészséges testi fejlődés elősegítése:

 • Egészséges és biztonságos környezet megteremtése

 • Primer szükségletek egyéni igények szerinti kielégítése

 • Egészségvédelem, egészségnevelés, kultúrhigiénés szokások kialakulásának segítése

 

 

Érzelmi fejlődés és szocializáció segítése:

 • Derűs légkör megteremtése

 • A gondozónővel való kapcsolat szeretetteljes, érzelmi biztonságot adó legyen

 • Én-tudat egészséges fejlődésének segítése

 • Társas kapcsolatok alakulása, együttélés szabályainak elfogadása, nyitottság, empátia, tolerancia fejlődésének elősegítése

 • Közös élmények megtapasztalása

 

 

Megismerési folyamatok

 • Életkornak, érdeklődésnek megfelelő tevékenységek lehetőségének biztosítása

 • Önálló aktivitás és kreativitás támogatása

 • Ismeretnyújtás

 • A gyermeki tevékenység megerősítése, támogató- bátorító odafigyeléssel

 • Gondozónői élmények, viselkedési és helyzetmegoldási minták nyújtása

 

 

 

 

 Az ellátottak köre:

 

A bölcsőde a családban nevelhető – 20 hetes – 3 éves korú – gyermekek ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Felvehető minden olyan kisgyermek, akinek szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a napközbeni gondozását, akinek egészséges fejlődése érdekében szükséges a bölcsődei gondozás, nevelés.

 

  A bölcsődében folyó gondozás-nevelés szakmai elvei

 

 

 Gondozás és nevelés egysége

A két ellátás szerves egységet alkot, a gondozás minden helyzetében nevelés is folyik.

 

   Egyéni bánásmód

Meleg ,szeretetteljes, elfogadó bánásmód jellemzi a gondozónő-gyermek kapcsolatot, melyet a gyermek igényei alakítanak.

  Állandóság elve

A környezet állandósága (saját gondozónő rendszer, felmenőrendszer, csoport- és helyállandóság) növeli az érzelmi biztonságot, mely ebben az életkorban az érzelmi, szociális és intellektuális fejlődés alapja.

 

 Aktivitás és önállósság segítésének elve

A bölcsőde személyi állománya, a tárgyi külső és belső környezet az aktivitást ás önállóság erősödését segíti elő. Az elismerő, támogató visszajelzés elősegíti az életkornak megfelelő önállósági törekvéseket.

 

Pozitívumokra támaszkodás

A gyermek pozitív tulajdonságainak szóbeli visszajelzése a gyengébb területeken is erősödést eredményez.

 

  Egységes nevelő hatás

A gondozónők, az intézmény vezetése azonos nevelési elveket vall magáénak, mely segíti személyisége kibontakozásában, a főbb emberi értékek megtapasztalásában és későbbi alkalmazásában.

 

Rendszeresség

Az ismétlődés, tájékozódási lehetőséget, stabilitást, kiszámíthatóságot eredményez a napi események során, növeli a gyermek biztonságérzetét.

 

 Fokozatosság

A gyermek új helyzetekhez való fokozatos hozzászoktatása segíti alkalmazkodását, a változások elfogadását, az új megismerését, a szokások kialakulását.

 

 

 A bölcsődében folyó gondozás- nevelés szakmai tartalma és módja

 

 

1. Beszoktatás

Az anyás beszoktatás során a gyermek és gondozónő között fokozatosan kialakuló érzelmi kötődés segíti a gyermek új környezetének elfogadását, csökkenti negatív tüneteit (étvágytalanság, súlyesés, nyugtalanság, sírás, tiltakozás, alvászavar)

 

2. Saját gondozónő rendszer

Ebben a speciális szervezeti formában a gondozónő fokozottan felelős a csoport egy részéért és minden gyermeknek van saját gondozónője. Ebben a rendszerben több figyelem jut minden gyermekre, egyéni igényeit, szokásait a saját gondozónő tartja számon a beszoktatástól az óvodai nevelés megkezdéséig (felmenőrendszer). A gondozónők az ún. ölelkezési időben, amikor mindkét gondozónő jelen van, idejét a „saját” gyermekei gondozására, nevelésére fordítja .

 

 3. Gyermekcsoportok szervezése

A bölcsőde 30 ellátandó hellyel működik, három csoportban, 6 gondozónő látja el a gyermekek gondozását- nevelését. A csoportok létszáma 10 fő. A magasabb létszám nemcsak ellátási problémát jelent a gondozónőnek, hanem nagyobb a zaj, több a konfliktus, megterhelőbb az alkalmazkodás a csoportban a gyermekek számára és kevesebb a lehetőség az egyéni bánásmódra.

 4. Napirend

A jól szervezett, folyamatos és rugalmas napirend a gyermekek igényeinek, szükségleteinek kielégítését, a nyugodt és folyamatos gondozás feltételeit, annak megvalósítását kívánja biztosítani. A napirenden belül az egyes gyermek igényeit, úgy kell kielégíteni, hogy közben a csoport életében is áttekinthető rendszer legyen, a gyermekek tájékozódhassanak a várható eseményekről, kiiktatódjon a várakozási idő.

A gondozónők munkarendje a gyermekek naprendjének alapján készül el.

 A bölcsődében a gondozás- nevelés szakmai programja határozza meg az intézményben folyó gondozó-nevelő munka alapelveit Ezeknek az elveknek az elfogadása és a gyakorlatban való érvényesítése munkánkban minimum követelmény.

 

 

     
*Időmérő*
     
*Dokumentumok*

SZMSZ

 

bp

     
*Közbeszerzések*

Közbeszerzések,

és vezetői pályázat

     
*Érdeklődők*
Indulás: 2009-03-03
     
*Takarítási szünet*
     
*Hírlevél*


     
*A nap idézete!*

     
*Hirdetések*
     
*Kacagtatók*

 

     
*Versek, mesék*
     
* Hangulatmérő*
     
*Iskolai Híradó*

 Iskolás leszek

Sulimustra

***

     
*Webmester *

Ez az oldal szerkesztéséhez kell

     
*Hasznos oldalak*
böngésző
     

Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com