Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodája, 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 15. Tel: 0688/451-872
*Intézményünk*
 
 
 
"A gyermek védtelen kis
teremtmény,
akinek gondját viseljük,
e gondoskodásért cserébe,
nap mint nap
mindazzal a szeretettel
halmoz el minket,
amit mástól
nem kapunk meg..."

A CSAPAT

 

*Házirend*

 

Különös közzétételi

lista

 

 

 

 

1%

     
***EMLÉKEZTETŐ***
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
     
*Híreink*

Gyermekprogram

 


 

 

     
* Ide írhatsz*
Vendégkönyv
 
     
*Elérhetőségeink*
     
*Napirendünk*

 HETIREND

 

INDULÓ LISTA

     
* Levélküldő *

Ötletek,

Vélemények,

Észrevételek....

 

Csak nyugodtan

     
*Beiratkozás*
     
Boldog Névnapot!!!

     
* Játékok *
     
*Intézményeink*

 


 

Az intézmény bemutatása

Az intézmény neve:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Az intézmény székhelye:

Balatonfűzfő, Bugyogóforrás utca 15.

Telefon: 88/451-872

 

 

Az intézmény telephelye(i):

Balatonfűzfő, Árpád utca 36. Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Radnóti u. 26. Óvoda (Tagintézmény)

Papkeszi, Fő utca 46 Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Nike krt. 10. Bölcsőde (Tagintézmény)

 

Az intézmény alapítója, és fenntartója:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata

 

 

 

SZIVÁRVÁNY ÓVODA

 

 

Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 217/2008. (07.31.) számú határozatával úgy döntött, hogy Papkeszi Község Önkormányzatával – közoktatási feladataik ellátására, feladat-ellátási kötelezettséggel, nevelési-oktatási intézmény közös fenntartására – intézményi társulási megállapodást köt. Papkeszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 137/2008. (07.29.) számú határozatával szintén döntött a nevelési-oktatási feladatokat ellátó intézményi társulás létrehozásáról.

A társulásban érintett önkormányzatok a társulási megállapodás – mindkét fél által jóváhagyott - tervezetében rögzítették, hogy 2008. szeptember 1-jétől a Vadrózsa Napközi-otthonos Óvoda (8183 Papkeszi, Fő u. 46.) pedig a továbbiakban a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként működik.

 

A balatonfűzfői óvodák három településrészen, Balatonfűzfőn, Tobrukban és Fűzfőgyártelepen találhatóak.. A Papkeszi Vadrózsa Napközi-otthonos Tagóvoda Papkeszi Fő u. 46. sz. alatt található.

A családias jellegű intézményeinkben jelenleg 8 csoport működik. Közvetlen lakókörnyezetünkben élő családoknak kínál hatékony és eredményes nevelést oktatást a szülők munkaidejének figyelembevételével. A lakókörnyezeten kívül élő családok is érdeklődnek óvodánk iránt. Miért? Azért, mert nevelőtestület korábbi és jelenlegi eredményei, szakmai felkészültsége, elhivatottsága, munkabírása garancia arra, hogy az intézményt látogató gyerekeknek nyugodt biztonságos légkört tudjunk teremteni.

Óvodánk vezetője, pedagógusai és munkatársai olyan személyek akik nyitottak, érdeklődőek és szakmai tudásukat folyamatosan fejlesztik.

Pedagógiai programunkban két területnek adunk prioritást, a környezeti és az anyanyelvi nevelésnek. E két terület erősítésével készítjük fel a gyermekeket arra, hogy nyitott, érdeklődő, folyamatos tanulásra kész és képes emberré váljanak.

A természeti környezet gazdagsága kifogyhatatlan tárháza játéknak, alkotásnak, munkának. Óvodánkban a valóságos élethelyzetek rendezik maguk köré a tennivalókat. Ezekhez gazdag, nevelő hatású környezetet biztosítsunk.

Balatonfűzfő és Papkeszi adottságait óvodásaink mindennapi életének színesítésében, gazdagításában jól ki tudjuk használni. (Balaton-part, Vitorlás öböl, János domb, Doktor-kert, a közeli erdők, uszoda, Sportcentrum)

Városunk és a község közelében található települések (Balatonalmádi, Veszprém) is sok lehetőséget nyújtanak a tágabb társadalmi és természeti környezet megismeréséhez. (Könyvtár, Piac, bábszínház, állatkert, játszótéri kirándulások, fazekas műhely)

Épületeink belső tere esztétikus, otthonos, légkörük családias gyermekszerető. Udvaraink fái, bokrai lehetőséget adnak a környezet folyamatos felfedezéséhez, megismeréséhez, megszerettetéséhez, megóvásához. Udvari játékkészletünk fejlesztésre szorult, de ennek ellenére mindent megtettünk azért, hogy játékaink, sportszereink sokoldalúan fejlesszék és kielégítsék gyermekeink nagy mozgásigényét.

2009. tavaszán új udvari játékokkal gazdagodtunk.

 

A Balaton Uszoda lehetőségeit kihasználjuk. Gyermekeink 90%-a megtanul úszni, víz biztossá válik mire eléri a tanköteles kort.

A séták, gyalogos, autóbuszos, vonatos kirándulásaink mind hozzájárulnak a gyermekeink közlekedési tapasztalatszerzéséhez, és nagymértékben fejlesztik tájékozódási képességeiket.

Szakmai sikereink az anyanyelvi fejlesztés terén is meghatározóak. Nagycsoportosaink fantáziája, önálló meseszövése, aktív szókincse, önmegvalósítása egy fejlettebb szintet mutat.

A hagyományőrző kismesterségek: fazekasság-agyagozás, szövés-fonás, természetes anyagokból, termésekből való barkácsolás túl azon, hogy a népi kultúra átörökítése, a kisgyermekek számára biztosítja a különböző érdekes anyagokkal és technikákkal való ismerkedést és a „magam alkotta” öröm megtapasztalását.

A Balatonfűzfőn és Papkesziben működő civil szervezetekkel is szoros kapcsolatot ápolunk. Rendezvényeiket rendszeresen látogatjuk, kiállításaikra gyermekmunkák készülnek. A város kulturális vérkeringésében is részt veszünk. Helyi ünnepélyeken, rendezvényeken óvodánk mindig képviselteti magát

Minőségi munkára törekszünk.

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

 

Óvodánk adottságai, szellemisége, sikerei, boldog óvodás éveket biztosít a ránk bízott gyermekek számára.

 

     
*Időmérő*
     
*Dokumentumok*

SZMSZ

 

bp

     
*Közbeszerzések*

Közbeszerzések,

és vezetői pályázat

     
*Érdeklődők*
Indulás: 2009-03-03
     
*Takarítási szünet*
     
*Hírlevél*


     
*A nap idézete!*

     
*Hirdetések*
     
*Kacagtatók*

 

     
*Versek, mesék*
     
* Hangulatmérő*
     
*Iskolai Híradó*

 Iskolás leszek

Sulimustra

***

     
*Webmester *

Ez az oldal szerkesztéséhez kell

     
*Hasznos oldalak*
böngésző
     

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról