Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodája, 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 15. Tel: 0688/451-872
*Intézményünk*
 
 
 
"A gyermek védtelen kis
teremtmény,
akinek gondját viseljük,
e gondoskodásért cserébe,
nap mint nap
mindazzal a szeretettel
halmoz el minket,
amit mástól
nem kapunk meg..."

A CSAPAT

 

*Házirend*

 

Különös közzétételi

lista

 

 

 

 

1%

     
***EMLÉKEZTETŐ***
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
*Híreink*

Gyermekprogram

 


 

 

     
* Ide írhatsz*
Vendégkönyv
 
     
*Elérhetőségeink*
     
*Napirendünk*

 HETIREND

 

INDULÓ LISTA

     
* Levélküldő *

Ötletek,

Vélemények,

Észrevételek....

 

Csak nyugodtan

     
*Beiratkozás*
     
Boldog Névnapot!!!

     
* Játékok *
     
*Intézményeink*

 


 

Az intézmény bemutatása

Az intézmény neve:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Az intézmény székhelye:

Balatonfűzfő, Bugyogóforrás utca 15.

Telefon: 88/451-872

 

 

Az intézmény telephelye(i):

Balatonfűzfő, Árpád utca 36. Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Radnóti u. 26. Óvoda (Tagintézmény)

Papkeszi, Fő utca 46 Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Nike krt. 10. Bölcsőde (Tagintézmény)

 

Az intézmény alapítója, és fenntartója:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata

 

 

 

SZIVÁRVÁNY ÓVODA

 

 

Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 217/2008. (07.31.) számú határozatával úgy döntött, hogy Papkeszi Község Önkormányzatával – közoktatási feladataik ellátására, feladat-ellátási kötelezettséggel, nevelési-oktatási intézmény közös fenntartására – intézményi társulási megállapodást köt. Papkeszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 137/2008. (07.29.) számú határozatával szintén döntött a nevelési-oktatási feladatokat ellátó intézményi társulás létrehozásáról.

A társulásban érintett önkormányzatok a társulási megállapodás – mindkét fél által jóváhagyott - tervezetében rögzítették, hogy 2008. szeptember 1-jétől a Vadrózsa Napközi-otthonos Óvoda (8183 Papkeszi, Fő u. 46.) pedig a továbbiakban a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként működik.

 

A balatonfűzfői óvodák három településrészen, Balatonfűzfőn, Tobrukban és Fűzfőgyártelepen találhatóak.. A Papkeszi Vadrózsa Napközi-otthonos Tagóvoda Papkeszi Fő u. 46. sz. alatt található.

A családias jellegű intézményeinkben jelenleg 8 csoport működik. Közvetlen lakókörnyezetünkben élő családoknak kínál hatékony és eredményes nevelést oktatást a szülők munkaidejének figyelembevételével. A lakókörnyezeten kívül élő családok is érdeklődnek óvodánk iránt. Miért? Azért, mert nevelőtestület korábbi és jelenlegi eredményei, szakmai felkészültsége, elhivatottsága, munkabírása garancia arra, hogy az intézményt látogató gyerekeknek nyugodt biztonságos légkört tudjunk teremteni.

Óvodánk vezetője, pedagógusai és munkatársai olyan személyek akik nyitottak, érdeklődőek és szakmai tudásukat folyamatosan fejlesztik.

Pedagógiai programunkban két területnek adunk prioritást, a környezeti és az anyanyelvi nevelésnek. E két terület erősítésével készítjük fel a gyermekeket arra, hogy nyitott, érdeklődő, folyamatos tanulásra kész és képes emberré váljanak.

A természeti környezet gazdagsága kifogyhatatlan tárháza játéknak, alkotásnak, munkának. Óvodánkban a valóságos élethelyzetek rendezik maguk köré a tennivalókat. Ezekhez gazdag, nevelő hatású környezetet biztosítsunk.

Balatonfűzfő és Papkeszi adottságait óvodásaink mindennapi életének színesítésében, gazdagításában jól ki tudjuk használni. (Balaton-part, Vitorlás öböl, János domb, Doktor-kert, a közeli erdők, uszoda, Sportcentrum)

Városunk és a község közelében található települések (Balatonalmádi, Veszprém) is sok lehetőséget nyújtanak a tágabb társadalmi és természeti környezet megismeréséhez. (Könyvtár, Piac, bábszínház, állatkert, játszótéri kirándulások, fazekas műhely)

Épületeink belső tere esztétikus, otthonos, légkörük családias gyermekszerető. Udvaraink fái, bokrai lehetőséget adnak a környezet folyamatos felfedezéséhez, megismeréséhez, megszerettetéséhez, megóvásához. Udvari játékkészletünk fejlesztésre szorult, de ennek ellenére mindent megtettünk azért, hogy játékaink, sportszereink sokoldalúan fejlesszék és kielégítsék gyermekeink nagy mozgásigényét.

2009. tavaszán új udvari játékokkal gazdagodtunk.

 

A Balaton Uszoda lehetőségeit kihasználjuk. Gyermekeink 90%-a megtanul úszni, víz biztossá válik mire eléri a tanköteles kort.

A séták, gyalogos, autóbuszos, vonatos kirándulásaink mind hozzájárulnak a gyermekeink közlekedési tapasztalatszerzéséhez, és nagymértékben fejlesztik tájékozódási képességeiket.

Szakmai sikereink az anyanyelvi fejlesztés terén is meghatározóak. Nagycsoportosaink fantáziája, önálló meseszövése, aktív szókincse, önmegvalósítása egy fejlettebb szintet mutat.

A hagyományőrző kismesterségek: fazekasság-agyagozás, szövés-fonás, természetes anyagokból, termésekből való barkácsolás túl azon, hogy a népi kultúra átörökítése, a kisgyermekek számára biztosítja a különböző érdekes anyagokkal és technikákkal való ismerkedést és a „magam alkotta” öröm megtapasztalását.

A Balatonfűzfőn és Papkesziben működő civil szervezetekkel is szoros kapcsolatot ápolunk. Rendezvényeiket rendszeresen látogatjuk, kiállításaikra gyermekmunkák készülnek. A város kulturális vérkeringésében is részt veszünk. Helyi ünnepélyeken, rendezvényeken óvodánk mindig képviselteti magát

Minőségi munkára törekszünk.

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

 

Óvodánk adottságai, szellemisége, sikerei, boldog óvodás éveket biztosít a ránk bízott gyermekek számára.

 

     
*Időmérő*
     
*Dokumentumok*

SZMSZ

 

bp

     
*Közbeszerzések*

Közbeszerzések,

és vezetői pályázat

     
*Érdeklődők*
Indulás: 2009-03-03
     
*Takarítási szünet*
     
*Hírlevél*


     
*A nap idézete!*

     
*Hirdetések*
     
*Kacagtatók*

 

     
*Versek, mesék*
     
* Hangulatmérő*
     
*Iskolai Híradó*

 Iskolás leszek

Sulimustra

***

     
*Webmester *

Ez az oldal szerkesztéséhez kell

     
*Hasznos oldalak*
böngésző
     

"Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!