Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodája, 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 15. Tel: 0688/451-872
*Intézményünk*
 
 
 
"A gyermek védtelen kis
teremtmény,
akinek gondját viseljük,
e gondoskodásért cserébe,
nap mint nap
mindazzal a szeretettel
halmoz el minket,
amit mástól
nem kapunk meg..."

A CSAPAT

 

*Házirend*

 

Különös közzétételi

lista

 

 

 

 

1%

 
***EMLÉKEZTETŐ***
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
*Híreink*

Gyermekprogram

 


 

 

 
* Ide írhatsz*
Vendégkönyv
 
 
*Elérhetőségeink*
 
*Napirendünk*

 HETIREND

 

INDULÓ LISTA

 
* Levélküldő *

Ötletek,

Vélemények,

Észrevételek....

 

Csak nyugodtan

 
*Beiratkozás*
 
Boldog Névnapot!!!

 
* Játékok *
 
*Intézményeink*

 


 

Az intézmény bemutatása

Az intézmény neve:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Az intézmény székhelye:

Balatonfűzfő, Bugyogóforrás utca 15.

Telefon: 88/451-872

 

 

Az intézmény telephelye(i):

Balatonfűzfő, Árpád utca 36. Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Radnóti u. 26. Óvoda (Tagintézmény)

Papkeszi, Fő utca 46 Óvoda (Tagintézmény)

Balatonfűzfő, Nike krt. 10. Bölcsőde (Tagintézmény)

 

Az intézmény alapítója, és fenntartója:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata

 

 

 

SZIVÁRVÁNY ÓVODA

 

 

Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 217/2008. (07.31.) számú határozatával úgy döntött, hogy Papkeszi Község Önkormányzatával – közoktatási feladataik ellátására, feladat-ellátási kötelezettséggel, nevelési-oktatási intézmény közös fenntartására – intézményi társulási megállapodást köt. Papkeszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 137/2008. (07.29.) számú határozatával szintén döntött a nevelési-oktatási feladatokat ellátó intézményi társulás létrehozásáról.

A társulásban érintett önkormányzatok a társulási megállapodás – mindkét fél által jóváhagyott - tervezetében rögzítették, hogy 2008. szeptember 1-jétől a Vadrózsa Napközi-otthonos Óvoda (8183 Papkeszi, Fő u. 46.) pedig a továbbiakban a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként működik.

 

A balatonfűzfői óvodák három településrészen, Balatonfűzfőn, Tobrukban és Fűzfőgyártelepen találhatóak.. A Papkeszi Vadrózsa Napközi-otthonos Tagóvoda Papkeszi Fő u. 46. sz. alatt található.

A családias jellegű intézményeinkben jelenleg 8 csoport működik. Közvetlen lakókörnyezetünkben élő családoknak kínál hatékony és eredményes nevelést oktatást a szülők munkaidejének figyelembevételével. A lakókörnyezeten kívül élő családok is érdeklődnek óvodánk iránt. Miért? Azért, mert nevelőtestület korábbi és jelenlegi eredményei, szakmai felkészültsége, elhivatottsága, munkabírása garancia arra, hogy az intézményt látogató gyerekeknek nyugodt biztonságos légkört tudjunk teremteni.

Óvodánk vezetője, pedagógusai és munkatársai olyan személyek akik nyitottak, érdeklődőek és szakmai tudásukat folyamatosan fejlesztik.

Pedagógiai programunkban két területnek adunk prioritást, a környezeti és az anyanyelvi nevelésnek. E két terület erősítésével készítjük fel a gyermekeket arra, hogy nyitott, érdeklődő, folyamatos tanulásra kész és képes emberré váljanak.

A természeti környezet gazdagsága kifogyhatatlan tárháza játéknak, alkotásnak, munkának. Óvodánkban a valóságos élethelyzetek rendezik maguk köré a tennivalókat. Ezekhez gazdag, nevelő hatású környezetet biztosítsunk.

Balatonfűzfő és Papkeszi adottságait óvodásaink mindennapi életének színesítésében, gazdagításában jól ki tudjuk használni. (Balaton-part, Vitorlás öböl, János domb, Doktor-kert, a közeli erdők, uszoda, Sportcentrum)

Városunk és a község közelében található települések (Balatonalmádi, Veszprém) is sok lehetőséget nyújtanak a tágabb társadalmi és természeti környezet megismeréséhez. (Könyvtár, Piac, bábszínház, állatkert, játszótéri kirándulások, fazekas műhely)

Épületeink belső tere esztétikus, otthonos, légkörük családias gyermekszerető. Udvaraink fái, bokrai lehetőséget adnak a környezet folyamatos felfedezéséhez, megismeréséhez, megszerettetéséhez, megóvásához. Udvari játékkészletünk fejlesztésre szorult, de ennek ellenére mindent megtettünk azért, hogy játékaink, sportszereink sokoldalúan fejlesszék és kielégítsék gyermekeink nagy mozgásigényét.

2009. tavaszán új udvari játékokkal gazdagodtunk.

 

A Balaton Uszoda lehetőségeit kihasználjuk. Gyermekeink 90%-a megtanul úszni, víz biztossá válik mire eléri a tanköteles kort.

A séták, gyalogos, autóbuszos, vonatos kirándulásaink mind hozzájárulnak a gyermekeink közlekedési tapasztalatszerzéséhez, és nagymértékben fejlesztik tájékozódási képességeiket.

Szakmai sikereink az anyanyelvi fejlesztés terén is meghatározóak. Nagycsoportosaink fantáziája, önálló meseszövése, aktív szókincse, önmegvalósítása egy fejlettebb szintet mutat.

A hagyományőrző kismesterségek: fazekasság-agyagozás, szövés-fonás, természetes anyagokból, termésekből való barkácsolás túl azon, hogy a népi kultúra átörökítése, a kisgyermekek számára biztosítja a különböző érdekes anyagokkal és technikákkal való ismerkedést és a „magam alkotta” öröm megtapasztalását.

A Balatonfűzfőn és Papkesziben működő civil szervezetekkel is szoros kapcsolatot ápolunk. Rendezvényeiket rendszeresen látogatjuk, kiállításaikra gyermekmunkák készülnek. A város kulturális vérkeringésében is részt veszünk. Helyi ünnepélyeken, rendezvényeken óvodánk mindig képviselteti magát

Minőségi munkára törekszünk.

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

 

Óvodánk adottságai, szellemisége, sikerei, boldog óvodás éveket biztosít a ránk bízott gyermekek számára.

 

 
*Időmérő*
 
*Dokumentumok*

SZMSZ

 

bp

 
*Közbeszerzések*

Közbeszerzések,

és vezetői pályázat

 
*Érdeklődők*
Indulás: 2009-03-03
 
*Takarítási szünet*
 
*Hírlevél*


 
*A nap idézete!*

 
*Hirdetések*
 
*Kacagtatók*

 

 
*Versek, mesék*
 
* Hangulatmérő*
 
*Iskolai Híradó*

 Iskolás leszek

Sulimustra

***

 
*Webmester *

Ez az oldal szerkesztéséhez kell

 
*Hasznos oldalak*
böngésző
 

Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!